Man kan nærmest ikke sige Japansk mad, uden at sige Sushi, derfor vil jeg i dag komme med nogle gode råd, når du skal til at lave din egen sushi. Der findes mange forskellige slags sushi, og der er stor forskel på den vestlige sushi, og den traditionelle japanske sushi. Her i den vestlige verden, der elsker vi Sushi, men vi spiser rent faktisk slet  ikke original sushi. Den originale sushi består af 2 ting, ris og fisk. Herovre vil vi gerne have lækker chilimayo, kaviar og frugt til vores sushi. Og det er det smukke ved simpel mad som sushi; der er noget alle kan lide. Derfor vil denne artikel henvende sig til de mere gængse steps i Sushi, og du vil selv kunne sammensætte din foretrukne Sushi.

 

Sushi, Japansk, Lækker, Asiat, Mad, Yummy
  1. Dine ris er vigtige.


Det eneste som man ikke kan undgå ved Sushi, det er risene. Derfor vil det første vi sætter fokus på, selvfølelig være risene. Risene der skal bruges til Sushi er kortkornet, dampet ris. Derefter skal der tilsættes sushi-eddike som er en speciel riseddike der giver dem den klistrede konsistens.

Hvis du ikke synes du kan få det til at fungere, så bare rolig. I Japan bruger sushikokke de første 7 år af deres karriere på at koge ris. Man siger i Japan at det er nødvendigt, for at blive den perfekte sushikok. Så hvis du ikke får det til at fungere 100% første gang, så bare rolig.

2.Valg af tilbehør

Fisk, grøntsager, æg eller noget helt fjerde. Det smukke ved sushi er at du selv kan vælge, lige fra hvordan de skal se ud til hvad der skal i. Den klassiske vil selvfølgelig være noget lækkert laks, eller et stykke frisk tun som Nigiri. Dog vil jeg gerne anbefale at man eksperimenter lidt, og prøver med noget scrambled æg vendt i soya. Her er det heldigvis bare fantasien der sætter grænser for hvordan netop DIN sushi skal smage.

3. Rullemåtten

For at lave de ikoniske ruller, så skal du bruge en sushimåtte. Jeg anbefaler at bruge en sushimåtte med mange små bambusstænger, det gør det nemmere at lave stramme sushiruller og den er mere fleksibel. At rulle sushi er ikke nemt, og det kræver en del øvelse. I starten er det måske en god ide at 1-2 ting i din sushirulle, så er det nemmere at rulle dem, da de vil være mindre.
Husk på, øvelse gør mester.

For andre opskrifter se her

Summary
recipe image
Recipe Name
Sushi
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time