Yakisoba (焼きそば) også kendt som stegte nudler, begyndte først at komme frem i Japan i 1930. Det var kendt som en snack til børn, hvor de små børn hurtigt kunne få noget lækkert og sundt. I dag spiser vi stegte nudler i hele verden, det kan være kinesiske, thai eller japanske. Nu tænker du sikkert:  ’’Hvad er forskellen på dem?’’.

Forskellen på stegte nudler er mere simpel end du tror.
Forskellen går ud på, hvilke nudler du bruger. Og med for autentiske japanske version, skal du bruge Yakisoba nudler, som er lavet på: Boghvede, Kansui (alkalisk vand) og vand.

Til en lækker klassisk Yakisoba, så bruger japanere primært pork-belly, eller kylling. Herhjemme bruger vi tit tofu, for den vegetariske version, dog hænder det også at der ryger en masse gris i wokken. Det gode ved Yakisoba, er at alle kan lave det og du kan putte dine favoritingredienser i den. Personligt er favoritten tofu, gris og forårsløg. Men benyt dig af dine egne favoritter, og hvad du ved der vil hitte derhjemme.



3 gode råd til Yakisoba nudler.

Stegte Nudler | Yakisoba Nudler
Stegte Nudler
  1. Udstyret skal være i orden

Det kræver ikke meget at lave en lækker omgang Yakisoba. Dog anbefaler vi at man har en wok, det behøves ikke være en dyr wok som du ser på TV. Men bare en wok som kan klare høj varme, og er nem for netop dig at håndtere. Da Yakisoba er en ret der skal laves på høj varme, på kort tid, så er det vigtigt at wokken er håndterbar for dig, og at du ved hvordan den fungerer. Det er meget sværere at lave gode nudler i en gryde, eller på en pande. Der kan du ikke fordele varmen, og lade et område være køligere, som du kan på en wok.


2. Rækkefølgen.

Jeg starter altid med at steget mit kød først, så kan jeg stege det på en hård varme, der karamelliserer kødet. Dette vil også sikre dig at dine grøntsager ikke kommer i kontakt med råt kød. Når du bruger svinemave til din Yakisoba, så efterlader dette også en masse lækker fedt i wokken, som giver en masse smag hen af vejen. Hvis du ellers er i tvivl om rækkefølgen, så steg de hårde grøntsager først, og så bløde ting til sidst


3. Hvilken sauce skal der bruges?


Til den originale Yakisoba, så skal der selvfølgelig bruges Yakisoba-sauce. Du kan enten købe den hos din lokale asien-shop. Eller lave din helt egen Yakisoba-sauce. Den består af meget få ting, men du kan se en opskrift på den her.

Summary
recipe image
Recipe Name
Yakisoba
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)