Skrevet d. 08-10-2020

Af Casper Møller Schou


Sam-yang vinder den første instant-nuddelsmagning afholdt af Stærknudler. Sam-yang vandt over 12 andre mærker. Sejren sikrer dem derfor favoritpositionen på vores redaktion. De vandt især med deres populære variant: ”Hot Chicken Ramen”, som helt klart var favoritten blandt dommerne. Her var Sam-yang nr. 1 på både smag og anvendelighed. Dette gør Sam-yang til den bedste instantnuddel som kunne findes i Århus.

Alle deltagerne i konkurrencen er valgt ud fra samtlige ramen-varianter, vi kunne finde i asiatiske butikker, i Århus. Den årlige konkurrence blev afholdt af et sæt anonyme dommere, som alle skulle vurdere produkterne på flere kriterier. Top 3 mærker som scorede højest var.

1. Samyang
2. Nissin
3. Mama

Dette viser at de 3 mærker er de foretrukne hos vores dommerpanel. Mærkerne er købt hos Far East trading og Østens Specialiteter, som begge er butikker som kan findes i Århus Centrum. De mærker der kom i betragtning, har været mærker som allerede var kendte hos redaktionen, og også nogle få ukendte.
Dette blev gjort for at få en større variation af nudler, og samtidig udvide nuddelhorisonten.

Grunden til undersøgelsen, har været at at udrede hvilke instant-nudler der er de bedste i Århus. Samtidig er instant-nudler blevet en stor del af den danske kultur, og er for mange studerende den foretrukne spise. Dermed giver det et godt overblik over hvilke instant-nudler man skal spise for at forkæle sig selv.

Dommernes komptencer bunder ud i mange års indtagelse af instantnudler. Derudover har flere af dem en stor passion for instant-nudler. prøvsmagningen foregik i blinde for dommerne, hvor de hver især smagte på nudler uden at kende mærket eller smagen. Dette blev gjort for at forhindre nogle former for snyd. Smagningen er udelukkende baseret på subjektive holdninger fra dommerne.


”Samyang som vinder, kommer ikke som en overraskelse for mig” Udtaler dommerne i fællsekab.