Ramen, også kendt som nudelsuppe. Dette er en ret mange har hørt om, men få egentlig har smagt. Ramen er en suppe der er kogt på knogler gris og/eller kylling. Det er en suppe der kræver meget tid, og endnu mere kærlighed, dog vil du få det igen i noget af den bedste smag du nogensinde vil opleve.
Ramen består af en fond der har stået og kogt i lang tid, de perfekte nudler, noget lækkert gris, et blødkogt æg og de grøntsager man selv ønsker.

I japan er den perfekte skål af ramen, meget personlig.
 Det vil sige at det er op til det individuelle menneske, til at vurdere hvad den perfekte skål er. Flere japanere er derfor begyndt på en livlslang mission, hvor det eneste mål er at finde den perfekte skål ramen.

Den mest kendte ramen hedder Tonkotsu Ramen, dette er også den mest aldmindelige, som er nudelsuppe der er kogt på gris. Der findes også 3 andre normale ramen-typer, de består af kylling, skaldyr, eller en vegetarisk.
Derudover bliver ramen ofte smagt til med enten miso eller soya (Du kan læse mere om Miso/soya i mine andre artikler)
3 gode råd til din egen ramen.

  1. Fond og nudler er alt.

Gode kokke siger at hvis du har lavet en god fond, og har udvalgt nogle gode nudler, så skal du slet ikke bruge andet. Jo, det er selvfølgelig lækkert med mørt svinekød, eller friske forårsløg. Derfor skal DIT primære fokus være på suppen, og være opmærksom på hvilke smage du får i den, så kan man altid putte toppings på bagefter.

2. Smagen i suppen stammer fra mange ingredienser.

Mange knogler, og mange grøntsager. Dette er hvad din suppe skal bestå af, du får ikke en god suppe med få ingredienser. Du skal finde din største gryde frem, fylde den op med knogler og grøntsager, og derfter fylde vand på. Din gryde skal simpelthen være fyldt til kanten, inden du hælder vand på. Derefter lader du suppen stå og koge ind, så der kun ender med at være et par liter suppe tilbage.

3. Du kan lige vove på at bruge salt.


Salt er no-go når det kommer til Ramen, om det er selve suppen, eller nudler er underordnet. Smagen i din suppe skal kun komme 1 sted fra, og det er den fond der har stået og kogt i 8 timer.

SortedFoods har lavet en god video om 3 typer ramen, se den her:

https://www.youtube.com/watch?v=8ZW8F73l22c

Du kan også se mine andre råd til japanske opskrifter lige her

Summary
recipe image
Recipe Name
Ramen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time